Werkwijze en intake

Voor een behandeling bij de osteopaat, dus ook bij Beter Osteopathie, heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Tijdens het eerste consult (de intake) neemt uw osteopaat een uitgebreid vraaggesprek af met betrekking tot de klachten waar u voor komt. Ook komt hier uw medische voorgeschiedenis ter sprake.

Gedurende het onderzoek, waarbij u uw ondergoed kunt aanhouden, wordt u staand, zittend en vooral liggend op de behandeltafel onderzocht. Dit onderzoek richt zich op de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, op de organen en op het craniosacrale systeem. Bij baby’s en kinderen worden het onderzoek en de behandeling zo prettig en ontspannen mogelijk gemaakt.

Bij de intake volgt na het onderzoek de eerste behandeling, waarbij de tijdens het onderzoek gevonden bewegingsverliezen worden opgeheven of verminderd. Zowel het onderzoek als de behandeling worden uitsluitend uitgevoerd met de handen; er wordt door de osteopaat geen gebruik gemaakt van apparatuur en dergelijke. Daarom wordt osteopathie ook wel een manuele therapie genoemd.

De intake (het geheel van gesprek, onderzoek en eerste behandeling) zal ongeveer een uur in beslag nemen. De vervolgbehandelingen duren bij volwassenen ongeveer drie kwartier en bij kinderen een half uur tot drie kwartier.

Er wordt door uw osteopaat, indien wenselijk en alleen met uw toestemming, samengewerkt, overleg gevoerd en/of patiënt-informatie uitgewisseld met andere disciplines, waaronder (kinder-)fysiotherapeut, psycholoog, huisarts, voedingsconsulent, acupuncturist en homeopaat.

De huisregels van Beter Osteopathie vindt u hier. Bekijk ze vóór u uw eerste afspraak heeft.