Brenda de Blaeij

Beter Osteopathie is de praktijk van Brenda de Blaeij D.O.-MRO (Diplomated Osteopath – Member of the Registered Osteopaths). Tijdens haar stage voor de opleiding tot fysiotherapeut kwam Brenda in aanraking met osteopathie. Toen wist ze zeker dat osteopathie haar passie zou worden. Direct na het behalen van het diploma fysiotherapeut schreef ze zich in voor de vijfjarige opleiding aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in België. De combinatie van werken als fysiotherapeut en studeren kostte tijd en energie, maar heeft vooral heel veel ervaring en werkplezier gebracht. Zo kon de opgedane kennis direct een bijdrage leveren aan de fysiotherapiebehandelingen. Na het behalen van haar diploma werkt Brenda fulltime als osteopaat in haar praktijk. Ze is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Brenda volgt regelmatig nieuwe (bijscholings-)cursussen en specialisaties. De ontwikkelingen binnen de osteopathie staan niet stil en dat is juist wat Brenda aanspreekt in haar vak. Veel verschillende behandeltechnieken en vernieuwende vakkennis zijn interessant en geven bij een groot scala aan klachten meer behandelmogelijkheden en -resultaten. In 2017 startte zij met de opleiding Kinderosteopathie te Antwerpen. Een jaar eerder rondde zij al een serie modules af rondom dit onderwerp. Ook volgde zij eerder verschillende bijscholingen omtrent spijsverteringsproblemen, lage rug- en bekkenklachten. In 2021 volgt ze de opleiding echografie om klachten nog specifieker te kunnen onderzoeken. Een aanvulling binnen de osteopathie! Ook meerdere cursussen over kennis van het bindweefsel, wat voor veel uiteenlopende klachtenbeelden belangrijk is, staan op de agenda.

Ontwikkelen maakt tenslotte altijd Beter!

Specifieke interesse: sportblessures, hoofdpijn,  ademhalingsmoeilijkheden, zwangerschapsgerelateerde klachten, herstel en/of littekenweefselbehandeling na operaties, houdingsafwijkingen bij kinderen en volwassenen.

Caroline Moreels

Per 1 oktober 2016 werkt Caroline Moreels een dag per week in de praktijk van Beter Osteopathie in Goes. Caroline volgde opleidingen in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Tijdens haar stages kwam ze in contact met osteopathie. De manier van denken en de behandelingen – die ze ook zelf onderging – boeiden haar enorm. Ze ging dan ook na haar studie meteen door met de deeltijdopleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent en rondde die in 2014 af. Ze is gekwalificeerd osteopate en erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland.

Caroline is momenteel docente anatomie en fysiologie aan de herboristenopleiding bij Syntra Midden-Vlaanderen en docente aan de International Academy of Osteopathy te Antwerpen, Gent en Kopenhagen. Om haar patiënten optimaal te kunnen behandelen, blijft Caroline zich bijscholen. Zo is ze in 2017 gestart met de opleiding Kinderosteopathie. Ook zal ze binnenkort starten met de Masteropleiding Osteopathie. Het diploma Master of Science in de osteopathie wordt in de hele EU erkend. Caroline draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van ons vak en de wetenschappelijke basis hiervan.

Want ook voor haar geldt: Ontwikkelen maakt altijd Beter!

Specifieke interesse: voorkeurshoudingen bij baby’s, hoofdpijn, maag-darmproblematiek bij baby’s, kinderen en volwassenen, schouderklachten, gedrags- en leerproblemen bij kinderen, zwangerschapsgerelateerde klachten.

Benthe Kasper

Benthe is geboren in 1989 te Goes. Na de middelbare school is ze gestart met de opleiding fysiotherapie in Breda waarvan ze in 2010 haar diploma behaalde. Sindsdien is ze reeds 10 jaar werkzaam als fysiotherapeute bij diverse praktijken. Vanaf 2013 combineerde ze dit met de zesjarige parttime opleiding tot osteopaat bij Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen.

De interesse voor osteopathie begon al vroeg tijdens haar opleiding tot fysiotherapeut. De manier waarop een osteopaat het gehele lichaam benaderd om een fysieke klacht te behandelen sprak haar erg aan. In 2020 heeft Benthe haar diploma voor Osteopathie (D.O.) behaald, waarvoor ze haar afstudeeronderzoek heeft uitgevoerd over de toegevoegde waarde van een serie osteopatische technieken op de kwaliteit van leven bij allergische rhinitis (hooikoorts, allergie voor stof, huisstof, huisstofmijt, schimmels en dieren) en heeft hiervoor dan ook speciale interesse ontwikkeld. Naast het werk is ze ook in haar vrije tijd erg actief. In de winterperiode schaatst ze graag op natuurijs of op de kunstijsbaan in Breda. Ook andere sporten als skeeleren, hardlopen of mountainbiken doet ze graag.

Specifieke interesse: nek- en rugklachten, hoofdpijn, luchtwegklachten, kaakproblemen, schouderproblematiek en voetklachten. Benthe behandeld geen kinderen onder de 12 jaar.

 

Beter osteopathie Benthe Kasper