Brenda de Blaeij

Beter Osteopathie is de praktijk van Brenda de Blaeij D.O.-MRO (Diplomated Osteopath – Member of the Registered Osteopaths). Tijdens haar stage voor de opleiding tot fysiotherapeut kwam Brenda in aanraking met osteopathie. Toen wist ze zeker dat osteopathie haar passie zou worden. Direct na het behalen van het diploma fysiotherapeut schreef ze zich in voor de vijfjarige opleiding aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in België. De combinatie van werken als fysiotherapeut en studeren kostte tijd en energie, maar heeft vooral heel veel ervaring en werkplezier gebracht. Zo kon de opgedane kennis direct een bijdrage leveren aan de fysiotherapiebehandelingen. Na het behalen van haar diploma werkt Brenda fulltime als osteopaat in haar praktijk. Ze is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Brenda volgt regelmatig nieuwe (bijscholings-)cursussen en specialisaties. De ontwikkelingen binnen de osteopathie staan niet stil en dat is juist wat Brenda aanspreekt in haar vak. Veel verschillende behandeltechnieken en vernieuwende vakkennis zijn interessant en geven bij een groot scala aan klachten meer behandelmogelijkheden en -resultaten. In 2017 startte zij met de opleiding Kinderosteopathie te Antwerpen. Een jaar eerder rondde zij al een serie modules af rondom dit onderwerp. Ook volgde zij in het eerste kwartaal van 2017 een bijscholing omtrent lage rug- en bekkenklachten.

Ontwikkelen maakt tenslotte altijd Beter!

Specifieke interesse: sportblessures, hoofdpijn,  ademhalingsmoeilijkheden, zwangerschapsgerelateerde klachten, herstel en/of littekenweefselbehandeling na operaties, houdingsafwijkingen bij kinderen en volwassenen.

Caroline Moreels

Per 1 oktober 2016 werkt Caroline Moreels een dag per week in de praktijk van Beter Osteopathie in Goes. Caroline volgde opleidingen in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Tijdens haar stages kwam ze in contact met osteopathie. De manier van denken en de behandelingen – die ze ook zelf onderging – boeiden haar enorm. Ze ging dan ook na haar studie meteen door met de deeltijdopleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent en rondde die in 2014 af. Ze is gekwalificeerd osteopate en erkend door alle zorgverzekeraars in Nederland.

Caroline is momenteel docente anatomie en fysiologie aan de herboristenopleiding bij Syntra Midden-Vlaanderen en docente aan de International Academy of Osteopathy te Antwerpen, Gent en Kopenhagen. Om haar patiënten optimaal te kunnen behandelen, blijft Caroline zich bijscholen. Zo is ze in 2017 gestart met de opleiding Kinderosteopathie. Ook zal ze binnenkort starten met de Masteropleiding Osteopathie. Het diploma Master of Science in de osteopathie wordt in de hele EU erkend. Caroline draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van ons vak en de wetenschappelijke basis hiervan.

Want ook voor haar geldt: Ontwikkelen maakt altijd Beter!

Specifieke interesse: voorkeurshoudingen bij baby’s, hoofdpijn, maag-darmproblematiek bij baby’s, kinderen en volwassenen, schouderklachten, gedrags- en leerproblemen bij kinderen, zwangerschapsgerelateerde klachten.

Chat openen