Weer met plezier sporten

Dat sporten goed voor je lichaam én geest is, wist je vast al. Maar als je last hebt van een vervelende (sport)blessure die maar niet overgaat, of van andere ­klachten, kan dat ervoor zorgen dat je je favoriete sport voor langere tijd niet meer kunt uitvoeren. De osteopaat kan je weer op de sportieve weg helpen!

Ben je nét zo goed bezig met het oppakken van die healthy lifestyle, krijg je ineens last van pijnlijke spieren of van vermoeidheid. Misschien ben je al naar de huisarts geweest voor je klachten, maar kan die je niet verder helpen. Osteopathie kan de uitkomst zijn om je snel weer fit en vitaal te voelen.

Osteopathie
Bij osteopathie draait alles om de beweeglijkheid van je organen, spieren, zenuwen en overige weefsels. Wanneer niet alle weefsels soepel, elastisch en beweeglijk zijn, kan dat tot klachten leiden. De osteopaat onderzoekt je hele lichaam op beweeglijkheid. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het gebied waar de klacht zich bevindt, maar naar het hele lichaam. Zo kan de oorzaak van je (sport)klachten naar boven komen, waardoor gericht kan worden ingezet op de oplossing. De osteopaat maakt bij het onderzoek en de behandeling gebruik van de handen. Met zachte handgrepen worden de blokkades in je lijf opgeheven. Daarnaast is het belangrijk dat jij in het vervolg van je sportieve leven niet meer te maken krijgt met dezelfde problemen. Ook bij preventie kan de osteopaat helpen. Bij de meeste sporten zijn stabiliteit, kracht en snelheid belangrijk. De osteopaat schenkt onder meer aandacht aan deze componenten, waardoor je lichaam weer in balans komt en je weer op lange termijn kan sporten.

Ontstressen
Na een intensieve work-out is het belangrijk om een rustmoment in te lassen. Neem je te weinig rust, dan kan je lichaam zich niet goed herstellen en is het zwakker bij het leveren van de volgende inspanning. Hierdoor liggen blessures op de loer. Wanneer je door een stressvolle periode gaat, is het lastiger om de ontspanning te vinden. De osteopaat kan ook helpen bij de emotionele en ­lichamelijke klachten (als gevolg) van stress.