Ervaringen van patiënten

Hieronder vindt u enkele ervaringen van patienten van Beter Osteopathie. Wilt u ook uw ervaringen met betrekking tot osteopathie of Beter Osteopathie delen met ons? Neem dan contact op via e-mail of telefoon.

“Ruim twee jaar geleden is mijn galblaas verwijderd, in verband met een behoorlijke galsteen. Daarna had ik veel buikklachten en zat ik na iedere maaltijd met hevige krampen op de wc. Omdat ik voor een andere aandoening langdurig antibiotica moest slikken, stak de arts het daar op. Maar de klachten bleven nadat de kuur klaar was. Ook na diverse onderzoeken was er geen oorzaak te vinden. Op advies van een collega ben ik toen op zoek gegaan naar een osteopaat. Via Google kwam ik uit bij Brenda. Die onderzocht me, stelde een heleboel vragen en behandelde gelijk mijn spijsverteringsstelsel. Ze legde heel duidelijk uit wat ze deed en waarom; dat was heel fijn. Na de eerste behandeling heb ik een paar weken geen klachten gehad, echt een opluchting. Aangezien er nog veel te doen is, ga ik nu iedere zes weken naar Brenda. Mijn klachten zijn echt stukken minder; als ik nu twee keer in de maand last heb, is het veel. Ik ben echt heel blij dat ik bij Brenda in de praktijk terecht ben gekomen en ben ervan overtuigd dat ze zeer binnenkort mijn gehele spijsvertering weer op orde heeft!”

Angelina, 33 jaar

“Sinds een aantal jaren heb ik spataderen, waar ik behalve een heet gevoel ter plekke niet heel veel last van heb. Omdat ik de oorzaak ervan wilde achterhalen, heb ik verschillende alternatieve geneeswijzen geprobeerd. Ik had daar wel in het geheel baat bij, maar mijn spataderen verminderden niet. Op een gegeven moment ben ik naar een osteopaat gegaan – de laatste twee keer was dat Brenda –  en die heeft mijn algehele doorbloeding gestimuleerd. Nu heb ik niet alleen minder last van warme benen, maar kan ik ook in het algemeen veel beter tegen hitte. En mijn spataderen verergeren niet of nauwelijks. Bijkomend voordeel is ook dat Brenda me helemaal ‘checkt’ als ze me voor de spataderen behandelt, waardoor nieuwe klachten voorkomen worden.”

Joke, 58 jaar

“Mijn zoontje Thijn was een maand of vijf toen we voor het eerst naar Brenda gingen. In eerste instantie was dat omdat Thijn een voorkeurshouding had, waardoor zijn hoofdje een afplatting kreeg. Tijdens de behandeling werkte Brenda aan een goede beweeglijkheid van de nek zodat de voorkeur verdween. Ook gaf ze oefeningen mee voor thuis. Wat later behandelde Brenda Thijn ook voor reflux, het uitspugen van voedsel, en heeft ze zijn immuunsysteem gestimuleerd door spanningen in de buikorganen weg te nemen. In het begin gingen we ongeveer één keer in de drie weken naar Brenda, maar nu – Thijn is inmiddels tien maanden – ongeveer eenmaal in de zes weken. En het zal nog minder worden. Thijn heeft nu geen voorkeurshouding meer en zijn hoofdje is niet meer afgeplat. En doordat er minder spanning in zijn buikje is door de behandelingen, heeft hij minder last van reflux.”

Kim, 29 jaar

“Toen mijn zoontje vier weken oud was, heb ik Brenda gevraagd om hem te behandelen. Luuk spuugde heel vaak zijn voeding weer uit en had veel spierspanning overgehouden van de bevalling. De behandelingen verliepen prima; Brenda raakte Luuk heel zacht aan en daardoor werd hij rustiger. Na een paar keer kon Luuk zijn hoofdje beter draaien en doordat de spanning in zijn buikje minder was geworden, kon hij zijn rompje beter van links naar rechts bewegen. Ook het spugen is wat minder geworden, ik spuugde trouwens zelf als baby ook veel.”

Anne, 26 jaar

“Op een avond kreeg ik een acute hernia, nadat ik die dag veel gezeten had. Ik kreeg medicatie van de huisarts en de hernia zou met rust over moeten gaan. In de maanden ervoor was ik al met rugklachten bij een fysiotherapeut geweest. Die behandelde de pijnlijke plek en gaf oefeningen voor thuis. Dat hielp wel wat; ik werd soepeler en het leek erop dat de hernia een beetje onder controle was. Maar ik kreeg toch een acute hernia. Toen ben ik naar Brenda gegaan en die kwam erachter dat de oorzaak van mijn hernia zat in het feit dat ik een jaar daarvoor een middenvoetsbeentje gebroken had en daardoor anders was gaan lopen. Ze heeft me daar toen drie keer voor behandeld aan mijn rug en voet. De eerste dagen na de behandelingen had ik een beurs gevoel, maar nu is mijn rug helemaal goed en ik loop weer hard. Om te voorkomen dat de hernia terugkomt, ga ik nu om de paar maanden naar Brenda, zodat ze mij weer los kan maken.”

Astrid, 51 jaar

“Vorig jaar mei was ik aan het trainen voor de Kustmarathon toen ik heel veel last kreeg van mijn voet. Het lopen ging echt niet meer. Ik ben naar Brenda gegaan en die keek naar de manier waarop ik stond en liep. Of alle gewrichten in mijn voet goed zaten en of ik ergens blokkades had. Ze constateerde dat mijn tweede teen af en toe blokkeerde, waardoor mijn pees ontstoken raakte; ik had een hielspoor. Brenda heeft me hiervoor zes keer behandeld en liet me ook zien hoe ik zelf die teen los kan maken. Dat hielp zo goed dat ik toch de Kustmarathon heb gelopen en sindsdien geen klachten meer gehad heb.” “Ik begrijp nu hoe een osteopaat werkt: op zoek gaan naar de oorzaak van een klacht, die oorzaak aanpakken en er zo voor zorgen dat de klacht niet meer terug komt. Ik hoop dat het niet nodig is, maar ik ben wel van plan om met eventuele andere klachten naar Brenda te gaan, want ik vind het heel goed dat ze niet alleen aan symptoombestrijding doet.”

Simon, 38 jaar